Heidi

Olen syntynyt Helsingin maalaiskunnassa 1964 ja kasvanut Vantaalla. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1983, ja valmistuin merkonomiksi Kauppiaitten kauppaoppilaitoksesta Martinlaaksossa 1988. Töitä olen tehnyt mm. torilla, kirjastossa, virastossa, pankissa, yksityisillä työnantajilla erilaisissa toimistotöissä. Vuosina 2/1989-4/1991 olin töissä Saksan liittotasavallassa, Frankfurt am Mainissa, missä työskentelin mm. virastossa ja pankissa.

Punaisena lankana työurani aikana ovat olleet kielitaitoa vaativat työtehtävät, ja kielitaitoa olen usein saanut kiittää työpaikasta. Lukeminen ja kirjoittaminen, kuin myös kiinnostus historiaan ja taiteeseen, kulttuuriin, ovat kielten ohella olleet se toinen pääjuonne elämässäni. 2000-luvun lopussa työtilanne muuttui ratkaisevasti ja oli uuden etsimisen aika. Vuonna 2009 suoritin auktorisoidun oppaan ja Tornionlaakson alueoppaan tutkinnot, 2011-2012 turvallisuuspassin ja hygieniapassin suoritus, Revontultentien matkanjohtajakurssi sekä Helsingin yliopiston ja Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian tarjoama akateeminen lisäkoulutus Monikielinen liiketoimintaosaaja. 2013 matkaoppaan ammattitutkinto Pohjois-Karjalan aikuisopistosta.

HeiDisain on tuotemerkkini, jota olen käyttänyt jo vuodesta 2009 saakka. Tarjoan kieli- ja opaspalveluja, käsityö- ja taidetuotteita sekä pyrkin edistämään suomalaista, lappilaista ja tornionlaaksolaista kulttuuria ja taide-elämää, katson elämää arktisesta horisontista laajasti maailmaan.

Eräänlainen omakuva

 Kuvat: Omia, paitsi äärimmäisenä oikealla alhaalla yksityiskohta Ilkka Lanton maalauksesta.