• 011.jpg
  • 017.JPG
  • IMG_4854.jpg
  • Tykansio5.jpg

Ystävänpäiväksi: Hiekkaenkelin siipisulan hellyydellä

Kirjoitettu .

Ystävälle! Kiitos kirjasta ja elämyksestä Afrikassa!

Mitä kuuluu, kukkuluuruu... minun ja HeiDisainin vuosi 2016

Kirjoitettu .

21.11.2016

Olen pitkään miettinyt, milloin on aika kirjoittaa jotain tästä kuluneesta vuodesta 2016. Lupasinhan jossain välissä facebook-päivityksessäkin sen tehdä. Miettinyt myös onko se ollenkaan tarpeen, sillä pääasiassahan se koskettaa minua, ketä kiinnostaa? Tänä aamuna Lapin Kansan luettuani totesin, että jokhan solis aika... vuosi lähenee loppuaan eli voihan sen vuosikatsauksen kirjoittaa jo ennen viimeistä päivää.

TUUNAUSTA

Kirjoitettu .

Käykös muilla joskus niin, ettei saata luopua jostain hienosta lahjasta tai esineestä, vaikka kaikkea tavaraa ei millään voi aina säilyttää? Minulle käy nimittäin yhtenään, eritoten, jos on kyse jostain kirjasta tai kuvatuotteesta, kuten käytetystä kalenterista.


Tuunattu muistikirja 10,-               Tuunattuja muistikirja A5 - 8,- €/kpl                Tuunattuja muistikirjoja A4 - 10,- € / kpl

Rakastan satuja ja tarinoita, rakastan satukuvituksia ja siksi esimerkiksi kirjastojen poistohyllyjen ohi on todella vaikea kävellä, jos siellä sattuu olemaan käytöstä poistettuja satukirjoja. Niitäpä on siksi kertynyt melkoinen kasa kotiin ja työhuoneeseen. Kaikkea en voi säilyttää, mutten raaski poiskaan heittää. Olen siis kehittänyt tavan käyttää näitä hienoja kuvia uudestaan: korteissa ja kirjanmerkeissä, ja tänään hoksasin, että niitä voi hyödyntää myös muistikirjojen kansina.

Tässäpä tämän päivän työskentelyn tulosta. Olen ollut kuulkaas onnellinen, sillä viime aikoina on ollut näitä sydämen väriseviä kyynelpäiviäkin. Onko työssä lupa olla onnellinen tai odottaa siitä onnellisuutta? Uskoisin, että meidän täytyy kulkea omaa tarkoitustamme kohti, mikä minun on, on vielä hämärän peitossa, mutta melkoisen varma alan jo olla, että sillä on jotain tekemistä satujen ja tarinoiden ja kuvien kanssa.

A4 -kokoinen tuunattu muistikirja 10,- sis alv 24 %

A5 -kokoinen tuunattu muistikirja 8,- sis alv 24 %

A6 - kokoinen tuunattu muistikirja 5,- sis alv 24 % - tulkaa hakemaan omanne! Erinomainen lahja rippikoululaiselle tai koululaiselle tai kenelle tahansa. Mukana kirjanmerkki, johon voi omat viestit ja terveiset kirjoittaa. 

Näiden kirjojen kannet olen löytänyt ahkerasti lukemastamme kirjasta Viisi pientä hevosta, kirjoittanut Kirsti Manninen ja kuvittanut Pirkko Kataja. Vuoden 2001 vuosikalenterista, jonka kuvat Narniasta on maalannut Christina Birmingham (ehtipä olla pitkään säilössä!). Bernadetten kuvittamasta Grimmin Tuhkimosta.

Jos kiinnostaa, ota yhteyttä 040-7210982 / Pellon alueella voin tulla myyntireissulle vaikka kotiin. Seuraava tiedossa oleva myyntitapahtuma on Rovaniemen sadonkorjuumarkkinat 10.-11.9.2016 -

 

Lunta ja jälkiä pohjoisen keväässä

Kirjoitettu .

Buorres. Päivää.

Riekon siipi huiskaisi jäljen lumelle.

Näin kaukana valkoisten lintujen kisailevan.

Vaivaiskoivikossa, risukossa.

Jälkiä, varjoja lumella.

Pehmeät kelit, suksi vajoaa tämän tästä.

Hanki kutsuu silti.

Katselen. Kuuntelen. Olen.

Luulin olleeni poissa monta tuntia,

Vain hetki meni.

Tässä.

Nyt.

Risain-disainista pari sanaa...

Kirjoitettu .

Näin maaseutunäyttelyyn valmistautumisen tunnelmissa avaan hieman sitä aarrearkkua, mistä näitä villaisia ja huopaisia käsitöitä ja taidetöitä syntyy. Miksi risain-disain? Mitä se on? No, se ei ole ainakaan risaa, vaan sana tulee englanninkielen termistä re-designista, joka tarkoittaa tällaista uusiotuotantoa/suunnittelua, jossa vanhasta tavarasta tehdään jotain uutta. Tämän päivän sana, kirjakaupat ja kirjastot ovat nykyään täynnä runsaasti ja upeasti kuvitettuja kirjoja, jotka opastavat näkemään ja tekemään uusiojuttuja.