• 011.jpg
  • 017.JPG
  • IMG_4854.jpg
  • Tykansio5.jpg

Ystävänpäiväksi: Hiekkaenkelin siipisulan hellyydellä

Kirjoitettu .

Ystävälle! Kiitos kirjasta ja elämyksestä Afrikassa!

Maarit Niskasen taidekuvarunokirja on ihastuttava lahjakirja levolliseen ajatteluun ja herkullisten värien maailmaan. Nimiösivu julistaa värikkäällä kuvallaan Afrikkaa. Hiekkaenkeli kertoo Maaritin matkoista Afrikassa, tarkemmin sanottuna Tunisiassa kuvin ja sanoin. Nimensä se sai Maaritin piirtämästä hiekkaenkelistä Välimeren rantahiekalla. Maarit oli hakemassa matkaltaan valoa ja vastapainoa meidän talvemme pimeyteen ja kylmyyteen, näin myös kirjan nimi kantaa vastapainoa, teemmehän me täällä pohjoisessa lumienkeleitä iloksemme.

Kirjani välissä on kaunis runokortti. ”Avaa ilon ovi. Muistuta hyvyytesi voimasta. Anna kiitollisen mieleni olla osani sinun kasvojesi valossa.” Tämän ajatuksen siivittämänä jatkan kirjani selaamista, kuvien katselua, runomuotoisten ajatusten miettimistä. Maanläheiset värit, kirkkaat ja kylläiset värit, eläimet, portit, hiekka, ruukunsirpaleet, meri… mutta myös ihmiset löytyvät Hiekkaenkelin sivuilta. Maaritin kamera avaa Tunisian arkipäivää ja elämää rehellisellä, avoimella ja hyväksyvällä katseella. Kirja kantaa mukanaan myös koti-ikävää ja yhteyttä kotoisiin rakkaisiin.

Hiekkaenkelissä on monia pieniä huolella valittuja yksityiskohtia. Yksi on runoilijan omakätisesti piirtämät runojen ensikirjaimet suomenkielisessä runossa. Runot on käännetty ranskaksi, joten kirja on varteenotettava lahjakirja myös ranskankielisissä maissa. Tai kielenopiskelijalle.

Kirjan lopussa Maaritin oma muotokuva täsmentyy korujen tekijänä, luovana ihmisenä osana omaa kodinperintöä sitouten suomalaiseen historialliseen jatkumoon. Sopiva kirja siis Suomen juhlavuonnakin hankittavaksi. Lopussa seisoo kiitos kaikille tukijoille ja auttajille. Kiitollisuutta ja enkeleitä!

 Ystävyydellä Maaritille Heidiltä