• 011.jpg
  • 017.JPG
  • IMG_4854.jpg
  • Tykansio5.jpg

HeiDisain Hiidenkivellä - uudet tuulet 2018

Kirjoitettu .

Vuodenvaihteen minulle innostavimpiin lukuelämyksiin kuului Tuula Uusi-Hallilan ja Anne Helttusen kirja Sitaattien salat eli Mitä jokaisen tulee tietää suomalaisesta kirjallisuudesta. Melkeinpä tuntuu siltä, että tämä kirja pitäisi hankkia itselle käsikirjaksi suomalaiseen kirjallisuuteen ja niistä syntyneisiin kielikuviin. Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen Hiidenkivi-kohtaus sijoittuu romaanin puoliväliin. Olen lopettanut toiminimeni HeiDisain 31.12.2017. Tuotemerkki HeiDisain jatkaa kuitenkin eloaan ja vaellustaan. Nyt on kuitenkin niin, että sekä minä että HeiDisain seisomme kuvaannollisesti Hiidenkivellä ja katselemme ympärillemme. Kirjassa Seitsemän veljestä Hiidenkivi kuvaa elämän käännekohtaa, uuden aikakauden odotusta ja kulttuurin murrosta. Minäkin olen nyt uuden alun edessä, monella tapaa.

Suurimman osan vuotta 2017 keräsin voimia ja toivuin ankarasta masennuksesta sairasloman turvin. Työt alkoivat jälleen syyskuun alussa, muutamia työkeikkoja oli jo kalenteriin ehtinyt tulla ja sitten oli tietysti tuo ihka ensimmäinen apurahani, joka minulle myönnettiin Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston puolesta. Apurahatyö, muutama tilaustyö ja muutama kirjoitustyö, vuoden lopussa muutamat markkinareissut kypsyttivät minut kuitenkin muutoksiin. Olen oppinut tosi paljon toiminimiyrittäjävuosinani, mutta nyt oli aika päättää se ja jatkaa uudella kuviolla. Olen edelleen kertyneen asiakaskuntani käytettävissä, mutta laskutuksen hoidan Osuuskunta Maariankämmenen kautta. Uusi järjestely kerryttää minulle jälleen eläkettä, sillä toiminimiyrittäjävuosien suuri huoli oli se, että jos vaikka silloin juuri ja juuri kädestä suuhun selvisin taloudellisesti, niin rahaa ei jäänyt yel-maksuihin. Saan nyt myös kiitollisena jättää taloushallinnon toimet eli kirjanpidon tehtävät sellaisille, jotka ne todella hallitsevat ja ymmärtävät. Tästä vapautuu myös aikaa ja energiaa etsiytyä entisiin, omaksi kokemiini työtehtäiin tai aivan uusiin haasteisiin.

Loppuvuonna sain paljon myönteistä palautetta toiminnastani niin yhteistyökumppaneilta kuin asiakkailta. Kohtasin tosi kivoja asiakkaita, jotka pitivät ideoistani ja arvostivat niitä ostamalla tuotteitani. Olen kaikista näistä kohtaamisista tavattoman iloinen ja onnellinen. Kiitos, kiitos, kiitos!

Sole nyt muuta konstia kuin aloittaa alusta, päivä kerrallaan, tehtävä kerrallaan.

Yksi lempirunoistani on Susan Coolidgen (eli Sarah Chauncey Woolseyn 1835-1905) New Every Morning

Every day is a fresh beginning / Listen my soul to the glad refrain. / And, spite of old sorrows / And older sinning, / Troubles forecasted / And possible pain, / Take heart with the day and begin again.

Joka päivä on uusi alku / kuuntele sieluni iloista säettä / ja vanhoista suruista huolimatta / ja lankeemuksista / ja edessä odottavista vaikeuksista / mahdollisesta kivusta / rohkaise mielesi ja aloita uudelleen.

Pikkasen on kömpelö tämä käännös, mutta nyt olen tässä hetkessä ja katson eteenpäin. Valoa! Iloa!