• 011.jpg
  • 017.JPG
  • IMG_4854.jpg
  • Tykansio5.jpg

Kuulen kutsun kulttuurikesän

Kirjoitettu .

Jännittäviä otuksia tulee vastaan Rovaniemellä Korundin ovella: tuttuja ja outoja samalla. Pieni siili tapittaa silmiin kurjen vierellä, vastassa on jättiläismäinen sääski ja muurahainen... riikinkukkoja, karhuja, hevonen, näitä saan ihailla kulkiessani ovelle, kädessäni kutsu Arktisen Ite –näyttelyn avajaisiin perjantaina 7.6.2013.

Korundin ite-näyttelyn muurahainen ja sääski               

Luonto nousee ite-taiteessakin voimakkaasti esiin. Avajaispuheessaan Paula Tuomikoski johdatti kuulijat ite-taiteen historiaan "mitä oli ennen ITEä" ja mitä ITE - itse tehty elämä - merkitsee tänään. Ite-taiteilijat ovat itseoppineita, eivät vaadi taiteelleen tai näkemyksilleen taiteilijan tai taiteen nimitystä, heidän taiteensa heijastaa omaa, itse tehtyä elämää.

taiteiljat keskustelevat

Ite-taiteilija Ilkka Lantto ja kuvanveistäjä Kari Tykkyläinen ja ite-taiteilija Jukka Säntti keskustelevat Korundin aulassa näyttelyn avajaisissa.

Puheiden päätteeksi ite-taiteilijat kukitettiin ja Oskari Heikkisen & Arktisen voodoon laulun siivittämänä "Mä kaivan mun omaa hautaa, sillä päätin ajatella huomista" avajaisvieraat päästettiin tutustumaan näyttelyyn.

Kotimatkalle näyttelystä lähti väsynyt mutta onnellinen kulttuurimatkailija. Nälkää jäi vielä useammallekin vierailulle.

ARKTINEN ITE Korundissa jatkuu 29.9.2013 saakka. Inarin Siidassa ITE TUNTUREILLA 18.6.-4.10.2013