Paikallisia retkikohteita

Tornionlaakso on täynnä upeita maisema- ja luontokohteita, joihin liittyy myös vahvaa kulttuurillista sisältöä. Useat näistä kohteista eivät ole aivan tien varressa ja edellyttävät matkailijalta mahdollisuutta ja kykyä liikkua luonnossa. Näiden retkien pituus vaihtelee 2 – 4 tuntia kohteesta ja lähtöpaikasta riippuen. Yleensä sopiva ryhmän koko on 5 – 15 henkilöä ja olisi hyvä, että retkeen sisältyy ruokailu/kahvittelu/muu virvoke – hetki.

RetkikohteitaPellosta / Ylitorniolta / Övertorneålta

* Aavasaksan vaara *  Everstin polku ja piilo (eversti Ragnar Nordströmin henkilöhistoriaan liittyvä piiloluola) *   Jaipaljukan luontopolku  Kittisvaara ja Pellon Vihreä Pysäkki  Matarenki ja Hanhivittikon kenttä *    Niemivaara (ranskalainen astemittaus)  *  Oranki Art (ympäristötaidenäyttely)  *  Pallistajavaara ja Eeron polku (Eero Mäntyrannan elämää ja hiihtouraa esittelevä polku)

Pajalasta / Kolarista / Ylläkseltä

* Jupukan luonnonsuojelualue (Unescon maailmanperintökohde osana Struven ketjua)  Laestadiuspolku *  Teuravuoman telatie (=pitkospuureitti) lähtöpaikkoina Kurtakko, Teurajärvi tai Venejärvi  Vasikkavuoma (Euroopan suurin suoniittyalue, Euroopan kulttuuriperintöpalkinto 2002)