Heidin Mummolaan Alposjärvelle

Heidin Mummola

Heidin Mummola on maatila keskellä metsää mutta ei suinkaan tiettömän taipaleen takana: mummolaan matkustetaan pikkubussilla läpi kunkin vuodenajan värittämän metsän ja perillä kohdataan Heidi-emäntä ja monet eläimet: lapinlehmät, islanninhevoset, lampaat, kanat, kissat ja koirat.

Mummolan retkelle voidaan lähteä kaikkina vuodenaikoina ja ohjelmaan voi sisällyttää maatilaan tutustumisen lisäksi mm. tulistelua, talutusratsastusta islannin hevosilla, ruokailuhetken, käsityöpajan jossa huovutetaan oma matkamuisto, talvella pulkkamäkeä, jäälyhdyn tekoa, hiihtoa omilla varusteilla.

Opastetulla retkellä kuulet Pellon ja Turtolan nykypäivästä ja historiasta, metsän merkityksestä alueen ihmisille, lapinlehmästä ja maatilan hoidosta. Retkeen on mahdollisuus sisällyttää tutustuminenTurtolan kirkkoon.

Huom! Heidin Mummolaan voi tehdä myös aivan omatoimisen retken. Suosittelen! Kiireetöntä elämää ja luonnon läheisyyttä kaikkina vuodenaikoina.

Toteutus: ympäri vuoden
Kesto: 3 - 4 tuntia
Opastuskielet: suomi, ruotsi, saksa, englanti
Retkihinta / hlö:  30 € / hlö. Sisältää kuljetuksen Pellosta Alposjärvelle ja takaisin lähtöpaikkaan, opaspalvelut, maatilavierailun ja kahvin / teen ja kahvileivän. Ryhmäkoko vähintään 20 henkilöä.

Opastus HeiDisain, maatilavierailu Heidin Mummola Ky, kuljetus Lohinivan Liikenne Oy.

Kuvat: Heidi Pantsar